REVIEW : ginvera marvel white whitening face lotion

Assalamualaikum and hai,


my first blog entry yeayyy me hahaha. ni bukan my first blog. sebelum ni pun ada buat blog-blog lain. tapi dah tutup since busy tak sempat update hahah.

 pernah tak bila teringin nak try satu produk tu tapi search punya search produk review tapi tak ada? tak complete? tak memenuhi citarasa? yess me too. penting tau research dulu sesuatu produk tu sebelum beli. so aku akan buat review semua produk yang aku pernah guna untuk dikongsikan dengan awak awak sekalian :)


jadi harini kita mulakan dengan review produk Ginvera Marvel White Whitening Face Lotion


whitening face lotion


this is my favorite!!kenapa jadi favourite aku? suka sangat macam mana lotion ni boleh jadikan kulit kelihatan sangat lembap dan flawless. lotion ni jugak mencerahkan. nama pun whitening face lotion kan. fyi my face lotion ni dah habis and of course i will repurchased. aku akan pakai whitening face lotion ni every morning and night after cleansing and toning :) tak ingat price dia tapi maybe around rm20++. haritu time beli ade promotion hihi



pump. hygienic of course




ini apa yang face lotion ni boleh buat untuk kulit awak haha tapi depends on skin jugak. my skin jenis combination. oily t-zone area and dry dekat bahagian pipi



apa yang produk ini boleh lakukan kepada kulit awak dan bagaimana untuk menggunakan nya :)



untuk menggunakan lotion ni aku akan pump secukupnya dan sapu di seluruh muka dan leher sampai tak ada rasa melekit or whatever. lotion ni senang menyerap tapi kalau peluh akan rasa melekit sikit so kalau korang dah try benda ni dan jadi macam tu just dab dengan tisu. jangan sapu terus nanti hilang semua lotion nya haha



ingredients


as you can see, semua ingredients lulus hahaha means tak ada bahan yang boleh merosakkan kulit. lagipun lotion ni dari bahan-bahan organic seperti japanese shiso dan green tea extract. green tea ni fav aku. tapi berdasarkan pengalaman kawan kawan aku ada yang tak sesuai dengan green tea ni. jerawat naik. so better kenal kulit sendiri dulu okay



wangi 





my honest review


pros
image pump - senang digunakan, tak tumpah, tak comot, memudahkan mengagak berapa amount lotion untuk digunakan
image menjadikan kulit flawless, putih natural, smooth
image sangat melembap kan 
image pimple scar pudar tapi ambil masa.


cons

image not so lighweight. kalau over pakai then berpeluh akan nampak berkilat. tapi tak perlu risau just dab bahagian berpeluh dengan tisu.


okay sampai sini saja. ada soalan or komen boleh tinggalkan di komen box okay :)




Post a Comment

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.