Assalamualaikum and hai


Nivea Creme ni my current fave lotion. sebelum try Nivea Creme ni curious jugak apa fungsi Nivea Creme ni. dah laa pelik duk dalam tin biru. kalau lotion biasa kan dalam botol tu hahaha. so since round Guardian haritu dan Nivea Creme ni on sale apa lagi beli laa.. lepas dah guna sampai habis baru boleh bagi feedback. yes! my Nivea Creme dah habis and i am so sad :( yang i punya ni bekas yang medium size. so Nivea Creme ni ada 3 saiz. kecik, sederhana and besar. kalau yang besar tu puas pakai


medium size

okay lotion ni sangat penting ye kalau nak dapatkan kulit yang sihat. ni sihat untuk luaran la. kalau nak sihat untuk dalaman sila makan makanan sihat, sayuran, buahan dan supplement. kalau nak sihat luaran rajinkan diri pakai lotion untuk badan. lepas mandi lap badan kering kering and apply lotion. apply lotion lepas mandi ni kita dapat lock kelembapan tu kat badan. faham takkkkk... hahaha means 30 minit, 1 jam lepas mandi tu kulit tak terasa kering. lotion membantu memberikan kelembapan pada kulit.




so for me, lotion ni sangat lah sangat memberi kelembapan pada kulit. kalau lepas mandi then apply lotion ni, terasa lembap kulit tu and effect lembap pada kulit tu kita dapat tengok. okay i lupa nak sediakan gambar before and after apply lotion. tapi berbaloi okay try lotion ni. cepat meresap pada kulit so kita tak payah tunggu berjam jam nak tunggu kering. 


i akan pakai after mandi and before pakai stokin and handsock. kalau pakai lotion and pakai stokin kulit lagi rasa moist. since Nivea Creme ni ada 3 saiz so senang nak bawak merata. yang besar boleh je simpan kat rumah, medium and small size boleh simpan dalam handbag and apply bila kulit rasa kering.




produk : Nivea Creme 150ml
harga : RM12.60
rating : 4.5/5
repurchase : YES!


sekarang Guardian ada buat sale for bulan merdeka apa lagi cepat la beli haha i pun nak beli tapi tak keluar lagi dari kepongpong kamsis ni =='


thick creme.



pros
melembapkan kulit
cepat meresap
tak ada bau?
bekas cantik lepas dah habis boleh buat bekas pin tudung hahaha


con
kurang bersih kot sebab bekas dia yang boleh open macam tu je so senang habuk bakteria masuk.




u guys boleh baca abaout Nivea Creme here ---> Nivea Creme
beli Nivea Creme melalui Guardian Online here

or pegi je kat shopping mall banyak.



nivea creme

hi everyone.

dah lama tak update new post since busy and internet tak ada sighhhh... so now i'll update about sheet mask yang i dah try PONYBROWN from Guardian. sheet mask ni antara salah satu cara to pamper your skin. ramai anggap sheet mask ni macam tak ada apa-apa benefit tapi sebenarnya banyak benefit okay contohnya if your skin terasa dry ke lepas cuci muka and pakai toner boleh pakai sheet mask untuk hydrate and moist kan kulit. 

tapi sheet mask ni ada pelbagai fungsi tersendiri contohnya untuk hydrate skin, anti aging, dry skin, brightening. pilih sheet mask yang sesuai untuk keperluan kulit awak okay. for me i suka sheet mask yang hydrate kan skin so muka tak terasa kering dan oily dengan cuaca panas macam ni





i beli this one for RM11.90 3pcs from Guardian. ada sale time tu and of course terpengaruh dengan packaging comel. u guys can click kat gambar untuk baca ingredients dia and all. for me mask sheet ni okay je. bila pakai for 20-30 minit muka akan rasa lembut and fresh. bau dia pun wangi tapi tak kuat sangat. kalau pakai mask sheet jangan lebih daripada masa yang dinyatakan kat packaging. i ada baca somewhere kalau selalu sangat over time yang di syorkan nanti kulit terasa kering. tapi kekadang i buat jugak sebab selesa sangat pakai mask sampai tertidur tak sempat nak bukak


lepas dah tanggalkan sheet mask ni, dab kan lebihan essence dia sampai tak ada yang meleleh dah. lepastu boleh pakai moisturizer and sleep ! next morning you guys akan rasa kulit best sangat lembut macam baby butt haha


so cara i pakai sheet mask
1) cuci muka
2) toner (depends on you kalau nk guna or tak)
3) moisturizer


routine i kalau pakai mask sikit je haha. kalau basic skincare routine tu banyak later i update









untuk dapatkan effect yang lama dan maksimum pakai sheet mask ni 2-3 kali seminggu. i had read somewhere yang orang korea ni pakai mask everyday hahaha kalau tengok cerita korea pun of course ada scene yang diaorang akan pakai sheet mask. kalau nak kulit ala-ala korean sikit selalu la hydrate kan kulit dan rajin buat skincare rutin







pros
cute packaging and pinky hahaha
wangi
of course ada effect kulit terasa lembut bila pakai mask ni

cons
sheet mask susah nak bukak. i mean dia ada lagi satu lapisan yang kena buang then baru boleh guna. menyusahkan jugak laaa


so u guys boleh cuci mata tengok Guardian E-store (klik here)
or Twitter Guardian @ GuardianMYS

Guardian selalu update their sales promotion etc here so jangan lupa klik :)

REVIEW : sheet mask PONYBROWN from Guardian + step memakai sheet mask

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.