nivea creme




Assalamualaikum and hai


Nivea Creme ni my current fave lotion. sebelum try Nivea Creme ni curious jugak apa fungsi Nivea Creme ni. dah laa pelik duk dalam tin biru. kalau lotion biasa kan dalam botol tu hahaha. so since round Guardian haritu dan Nivea Creme ni on sale apa lagi beli laa.. lepas dah guna sampai habis baru boleh bagi feedback. yes! my Nivea Creme dah habis and i am so sad :( yang i punya ni bekas yang medium size. so Nivea Creme ni ada 3 saiz. kecik, sederhana and besar. kalau yang besar tu puas pakai


medium size

okay lotion ni sangat penting ye kalau nak dapatkan kulit yang sihat. ni sihat untuk luaran la. kalau nak sihat untuk dalaman sila makan makanan sihat, sayuran, buahan dan supplement. kalau nak sihat luaran rajinkan diri pakai lotion untuk badan. lepas mandi lap badan kering kering and apply lotion. apply lotion lepas mandi ni kita dapat lock kelembapan tu kat badan. faham takkkkk... hahaha means 30 minit, 1 jam lepas mandi tu kulit tak terasa kering. lotion membantu memberikan kelembapan pada kulit.




so for me, lotion ni sangat lah sangat memberi kelembapan pada kulit. kalau lepas mandi then apply lotion ni, terasa lembap kulit tu and effect lembap pada kulit tu kita dapat tengok. okay i lupa nak sediakan gambar before and after apply lotion. tapi berbaloi okay try lotion ni. cepat meresap pada kulit so kita tak payah tunggu berjam jam nak tunggu kering. 


i akan pakai after mandi and before pakai stokin and handsock. kalau pakai lotion and pakai stokin kulit lagi rasa moist. since Nivea Creme ni ada 3 saiz so senang nak bawak merata. yang besar boleh je simpan kat rumah, medium and small size boleh simpan dalam handbag and apply bila kulit rasa kering.




produk : Nivea Creme 150ml
harga : RM12.60
rating : 4.5/5
repurchase : YES!


sekarang Guardian ada buat sale for bulan merdeka apa lagi cepat la beli haha i pun nak beli tapi tak keluar lagi dari kepongpong kamsis ni =='


thick creme.



pros
melembapkan kulit
cepat meresap
tak ada bau?
bekas cantik lepas dah habis boleh buat bekas pin tudung hahaha


con
kurang bersih kot sebab bekas dia yang boleh open macam tu je so senang habuk bakteria masuk.




u guys boleh baca abaout Nivea Creme here ---> Nivea Creme
beli Nivea Creme melalui Guardian Online here

or pegi je kat shopping mall banyak.



2 comments

  1. Serious baru perasan ni macam body cream, ingat kan face cream. Loving the ingredients, simple je. Harga pun okay kan? :D

    ieyra h. | blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup body cream. harga pun murah je. give a try okay

      Delete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.