REVIEW : sheet mask PONYBROWN from Guardian + step memakai sheet mask

hi everyone.

dah lama tak update new post since busy and internet tak ada sighhhh... so now i'll update about sheet mask yang i dah try PONYBROWN from Guardian. sheet mask ni antara salah satu cara to pamper your skin. ramai anggap sheet mask ni macam tak ada apa-apa benefit tapi sebenarnya banyak benefit okay contohnya if your skin terasa dry ke lepas cuci muka and pakai toner boleh pakai sheet mask untuk hydrate and moist kan kulit. 

tapi sheet mask ni ada pelbagai fungsi tersendiri contohnya untuk hydrate skin, anti aging, dry skin, brightening. pilih sheet mask yang sesuai untuk keperluan kulit awak okay. for me i suka sheet mask yang hydrate kan skin so muka tak terasa kering dan oily dengan cuaca panas macam ni





i beli this one for RM11.90 3pcs from Guardian. ada sale time tu and of course terpengaruh dengan packaging comel. u guys can click kat gambar untuk baca ingredients dia and all. for me mask sheet ni okay je. bila pakai for 20-30 minit muka akan rasa lembut and fresh. bau dia pun wangi tapi tak kuat sangat. kalau pakai mask sheet jangan lebih daripada masa yang dinyatakan kat packaging. i ada baca somewhere kalau selalu sangat over time yang di syorkan nanti kulit terasa kering. tapi kekadang i buat jugak sebab selesa sangat pakai mask sampai tertidur tak sempat nak bukak


lepas dah tanggalkan sheet mask ni, dab kan lebihan essence dia sampai tak ada yang meleleh dah. lepastu boleh pakai moisturizer and sleep ! next morning you guys akan rasa kulit best sangat lembut macam baby butt haha


so cara i pakai sheet mask
1) cuci muka
2) toner (depends on you kalau nk guna or tak)
3) moisturizer


routine i kalau pakai mask sikit je haha. kalau basic skincare routine tu banyak later i update









untuk dapatkan effect yang lama dan maksimum pakai sheet mask ni 2-3 kali seminggu. i had read somewhere yang orang korea ni pakai mask everyday hahaha kalau tengok cerita korea pun of course ada scene yang diaorang akan pakai sheet mask. kalau nak kulit ala-ala korean sikit selalu la hydrate kan kulit dan rajin buat skincare rutin







pros
cute packaging and pinky hahaha
wangi
of course ada effect kulit terasa lembut bila pakai mask ni

cons
sheet mask susah nak bukak. i mean dia ada lagi satu lapisan yang kena buang then baru boleh guna. menyusahkan jugak laaa


so u guys boleh cuci mata tengok Guardian E-store (klik here)
or Twitter Guardian @ GuardianMYS

Guardian selalu update their sales promotion etc here so jangan lupa klik :)

3 comments

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.