McDonald's the new burger syok


assalamualaikum and hai

haritu saja keluar jalan jalan dengan tunang. plan nak pergi makan tapi tak tau nak makan kat mana. dah pukul 11 lebih banyak kedai dah tutup sebab weekdays kan. last last mari la pergi mcD. sebab dah lama sangat tak makan mcD. bukan peminat mcD yang tegar tapi kalau teringin tu makan la apa lagi. supper mcd 


masuk je mcD tengok ramai budak uitm study kat situ hahaha then pergi kaunter tengok menu ada burger baru. ok sebelum ni tak tau pun pasal burger baru ni. dalam gambar sedap so order la burger syok ni. order sekali ice cream mango tu. ice cream tu memang dah lama teringin sebab tengok kat twitter semua ramai update ais cream tu sedap huh jealouse betul dah la i memang minat mango


Discover the taste of Malaysia with the NEW Burger Syok!
Created specially to satisfy the Malaysian taste bud, the all-new spicy Burger Syok is served with a marinated grilled whole chicken thigh topped with fresh lettuce, mixed vegetables, drizzled with a special spicy Syok sauce, all in a warm sesame seed bun.


for me memang sedap la burger syok ni. tunang i pun cakap sedap haha sebab kitaorang memang jujur kalau sedap cakap sedap kalau tak sedap terus cakap tak sedap hahaha. bun dia memang lembut, sayur dia macam biasa je and i punya burger bersepah sepah sayur dia, sos dia yang special tu. rasa pedas plus masam sikit tapi nice. daging ayam dia pun yummy


burger ayam



sesame seed bun


memang biasa tambah sos cili and sayur bersepah



set ni sekali dengan burger, fries and air Fanta Frozen. air dia pun sedap tapi memang hancur diet laaa... kalau tak silap i set burger ni untuk masa yang terhad sahaja. dari 22 ogos hingga 16 september. so sesiapa yang teringin tu cepat la try okay kalau tak teringin tak payah try. 


lukisan kat box burger ni collab antara mcD and Datuk Lat. kat box tu pun ada sign Datuk Lat. Datuk Lat ni memang pelukis kartun macam ni. 


by Datuk Lat






food : McDonald's Burger Syok
price : rm 14/15 something


i and tunang.




mango mcflurry


Mango Mcflurry ni dari Mango Mania Series. sedap sangatttttt... bagi yang tak suka benda manis mungkin akan rasa ice cream ni over manis tapi for me sangat sedap hahaha sampai nak order lagi satu tapi batalkan hasrat. tetiba sedar diri nak diet. baru turun berapa kilo dah makan macam-macam. lagi satu jenis adalah Mango Sundae. yang ni i tak rasa lagi tapi Mango Mcflurry ni memang rasa la mango tu dalam potongan kecil.


next time nak rasa yang sundae tu pulak. okay cukup la entry kalori kali ini. 






2 comments

  1. tengok burger mcd aishhh sedapnya. dah bertahun2 tak jejak kaki makan mcd ni. haha. dahsyat kan? setiap kali nak pergi mcd, mesti melencong mkn tmpat lain. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. burger mcd memang sdp tapi tu laa xelok mkn selalu.kalau tringin sgt je bru try

      Delete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.