nivea skin delight


assalamualaikum and hai


jadi harini i nak review lotion from Nivea range skin delight. lotion ni tengah hot sekarang sebab baru keluar di pasaran. i tertarik dengan lotion ni sebab nampak Izara Aishah promote lotion ni kat instagram dia. blogger lain pun ada buat review jugak. then pergi mydin haritu terjumpa lotion ni sedang promosi so apa lagi beli la.



since my Nivea Creme dah habis haritu tak ganti lotion lain lagi. botol dia pun cantik sebab warna biru. i beli yang kecik je sebab nak try hahaha harga yang kecil ni masa promotion rm11.90 kalau tak silap. harga asal rm17 something?





lotion ni ada dua bau iaitu Glowing Rose dan Relaxing Lavender. dua dua bau wangi. tapi personal favourite i yang lavender tu sebab bau dia soft. i selalu pakai losyen malam sebelum tidur. kalau siang tu malas sikit sebab nak siap cepat je. kalau ada yang tak tahan lotion yang over wangi boleh try Nivea Skin Delight ni sebab bau dia tak mengganggu hidung pun















losyen ni tak payah sapu bebanyak pun sebab sikit je dia dah cukup melembapkan kulit sebab oil dan body milk yang ada dalam lotion ni. selalu losyen lain mesti i sapu banyak sebab nak bagi dia terasa lembap tapi losyen ni sapu banyak untuk kaki dah boleh rata satu badan agaknya. dan of course tak melekit dan cepat serap walaupun texture dia creamy.


overall rating : 5/5
melembapkan : 5/5


shop online : guardian | watsons 




Post a Comment

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.