doctor strange movie review and ice bucket



assalamualaikum


setelah berkurun puasa movie... heh movie pun boleh puasa. haritu tengok la cerita Doctor Strange ni. excited jugak sebab sebelum ni ada tengok trailer dia macam best je. and lepas dah tengok seriously best ! lima bintang i kasi okay. tak sabar tunggu Doctor Strange 2.... kalau ada la. so korang boleh tengok trailer dia kat website TGV






Doctor Strange ni memang nama dia Strange. hahaha i ingat Strange ni sebab dia pelik ke apa tapi memang nama dia Doctor Stephen Vincent Strange. dia ni seorang neurosurgeon yang hebat laa tapi sombong. satu hari tu dia excident yang sangat teruk so start dari situ laa hidup dia berubah (scene yang kereta dia excident tu best gila macam WOWW). jari dia tak boleh guna untuk buat pembedahan lagi sebab menggeletar. dia pun kecewa dengan diri sendiri and cuba macam macam cara nak baikkan jari dia semula



 tapi still tak baik baik jugak sehingggaaaa dia dapat tahu ada pesakit yang sepatutnya dah tak dapat berjalan or buat apa apa tapi tetiba sihat siap boleh main bola lagi. dari situ la dia tanya pesakit tu macam mana boleh sihat and dia nak pergi tempat yang pesakit tu pergi. dari situ la dia belajar ilmu ilmu yang best gila tengok. cerita ni pun kelakar jugak so sesuai sangat nak tengok relax je tak stress2 and cerita ni adventure plus fantasy so jangan terpengaruh sangat






( photo : Google )


of course dalam cerita ni ada kuasa or orang jahat yang nak mendalami ilmu tersebut tapi nak gunakan ke arah kejahatan. jadi niat Doctor Strange ni nak sihatkan tangan dia tapi terus jadi hero melawan orang jahat. kalau nak cerita bebanyak pun tak best sila pergi tengok kat wayang okay. i ada tengok cara diaorang buat movie ni kat twitter, macam mana cara berlakon memang power.



Doctor Srange versi Spongebob hahaha



and ini yang paling terhibur i jumpa kat twitter








before tengok movie tu aku dengan Aiman pergi beli barang sikit. lepas tu try Ice Bucket kat Aeon Klebang ni. dah lama nak try baru haritu dapat rasa. sebelum ni pun 3,4 kali jugak pergi tapi masa tak sesuai sebab Ice Bucket tu start 6,7 petang baru ada. so datang semata tengok kedai je hahahah 




nak try Ice Bucket yang besar tu tapi bila tengok customer lain punya macam mak aihh besar sangat untuk dua orang. so pilih yang bawah ni je. lain kali pergi ramai ramai baru try yang besar tu. menu dia pun banyak yang best and of course warna warni terpengaruh i tengok


fruit parfait. yummyyy



dragon fruit blended and fries



 next time memang kena datang lagi and try menu lain pulak. for me sedap and affordable. yang fruit parfait tu macam macam buah ada dalam dia termasuk yam... hahaha yam tu Aiman makan.




ada dua movie lagi ni tak up review. dah la resume tak siap lagi, goodies 50% settle pun tak sampai. banyaknyaaaa kerja


10 comments

  1. Ala.. teringin nak try ice bucket tu..
    Movies nie memang dapat review best je.. so masuk list dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti try la ice bucket ni sedap ! and yes memng kena tgk movie ni kayh

      Delete
  2. ehh beli cincin sekali lah.. nak fries tuuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. cincin kawin tu hahaha. fries kat sini pun sedap tauu

      Delete
  3. Uishhh, sedap pulak tgk bucket tuhhh, fuhhh..pergi lagi, try bnde lain pulakkk.hehee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la banyak sngt pilihan makanan.semua kena try

      Delete
  4. dah 2017 tapi sha masih tak tengok cerita ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sekarang pun lagi banyak movie bestt

      Delete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.