movie review : XXx the return of Xander Cage and Monster Truck

hai :)

harini nak review dua movie yang I sempat tengok weekend lepas. sebenarnya tak ada pun plan nak tengok movie apa. selalu sebelum nak tengok wayang I akan baca review best ke tidok, rating and all. tapi ni just pergi je lepastu tengok pelakon mana yang best haha


XXx the return of Xander Cage




I tengok cerita ni sebab ada Vin Diesel je okayyy... kalau ada Vin Diesel confirm movie tu best - bisik hati kecilkuu.. Aiman pun okay je bila I nak tengok XXx the return of Xander Cage yeay. 


movie ni 18 tahun ke atas so adik-adik yang nak tengok tu better tak payah tau tunggu besar sikit baru tengok. nanti beli tiket tak pasal je membazir tak dapat masuk. I sukaaaa movie ni sebab banyak lawan-lawan aksi tembak sana sini. memang sejenis yang suka movie macam ni. tapi macam biasa Aiman movie bising tembak tembak pun dia boleh terlelap. so tak menepati high rating dia la tu.


cerita dia pasal Vin Diesel and the gang nak mencari Pandora's Box sebab Pandora's Box ni macam spy la boleh tahu banyak benda, boleh control satellite. mula2 Xiang yang curi Pandora's Box ni tapi rupanya tu yang biasa je bukan yang ori bebetul punya Pandora's Box. banyak sebenarnya isu dalam movie ni. organisasi yang suruh Vin Diesel ni atau nama dia dalam movie ni Xander Cage, mencari Pandora's Box konon untuk keselamatan la padehal diaorang yang jahat sebenarnya lepas Xander Cage dapatkan Pandora's Box terus nak bunuh Xander Cage and the gang.


tapi kalau tengok aksi Xander Cage and the gang serius best sebab movie aksi kannnn... and yang paling aku suka tengok Deepika Padukone. accent english Indian dia wow hahahah dah la lawo. and kenapa The Return of Xander Cage? sebab Xander Cage ni sebenarnya dah mati. cite omputeh camni kn suka acah acah dah mati hahaha



bagi peminat action movie memang patut tengok. rating 9/10 sebab I sukaaaaaaaaaaaa



Monster Truck




next movie ialah Monster Truck. ni sebenarnya adik I yang nak tengok. dari sebelum keluar movie ni dia dah ajak tengok. cerita ni pasal Tripp yang secara tak sengaja terjumpa makhluk yang macam monster. makhluk ni dalam air boleh duduk atas darat pun boleh tapi tempat asal dia dalam air . satu syarikat minyak ni macam oil and gas, buat projek menggali minyak tergali sekali tempat tinggal makhluk monster ni. syarikat ni pun nak tangkap la makhluk ni dari situ la jalan cerita dia bermula.


Tripp and makhluk ituww


Tripp nak selamatkan makhluk ni, hantar ke tempat tinggal dia semula. makhluk ni comel and pandai. dan kenapa Monster Truck sebab makhluk yang Tripp jumpa ni suka duduk dalam truck dia. so makhluk ni boleh gerakkan truck Tripp ni tanpa perlu enjin ke apa pun. nama makhluk ni pun I dah lupa ahaha buruk betul cakap makhluk je


jalan cerita pun menarik dan lawak so sesuai bawak bebudak satu family menonton cerita ni. I bagi 8/10 boleh la tengok trailer dia kat bawah ni

















4 comments

  1. Siqah nak tengok XXX tu sebab ada Vin Diesel jugak. Biasa kalau movie ada dia mesti best. Hee. Awak pun bagi rating tinggi, sure kena tengok nie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess! tgk trailer dia pun boleh than best tapi xtau la menepati rating siqah ke tak

      Delete
    2. entah bila ada masa nak tengok wayang nih.. huhuhuhu

      http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/02/mystery-giveaway-2017-oleh-airah.html

      Delete
  2. belum ada masa nak tengok.. huhuhuhu

    http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/02/mystery-giveaway-2017-oleh-airah.html

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.