Myeongdong Topokki makanan korea




*telan air liur


I memang minat makanan korea. memang dah lama teringin nak try semua makanan korea and finally I terjumpa post kedai makanan korea yang baru jugak tak silap I. Myeongdong Topokki ! so yummmy. jadi I pun plan dengan husband nanti on the way nak pergi honeymoon singgah dulu makan korean food. boleh baca review Seoul Garden Hotpot here



dekorasi kedai



I pergi branch Paradigm Mall and sampai je macam 'eh keciknya kedai', dah la tak pernah pergi mall ni. turun selangor/KL memang jarang sekali.... masuk je pintu ground floor dia then jalan ke kiri sikit tadaaaaa dah sampai. Myeongdong Topokki dalam mall ni macam kiosk kecik je tempat meja, kerusi duduk pun ada dalam 5,6 macam tu. I ada tengok twitter/instagram ada yang outlet besar sikit rasanya apa-apa pun memang dah excited nak try !


bertolak dari rumah memang awal pagi sebab nak kejar singgah mall, kejar check in hotel so sampai mall dalam pukul 12 macam tu kedai Myeongdong Topokki still lengang lagi I dengan husband je ada. lepas kiteorang order tunggu makanan baru ada pelanggan lain. ni antara menu yang ada kat sini *usap perut lapar




street food. semua nampak sedap !



topokki tu memang dah lama mengidam ;p



bibimbap haritu dah pernah try dalam entry ni ----> here. so try benda lain pulak



siapa je yang tak berminat dengan korea ramyum?!!!!!


scene yang paling I suka kalau tengok kdrama bila dyorang makan meggi korea or ramyun ni. nampak sedap je kita yang tengah menonton ni pun tetiba lapar sekali padehal meggi je wehhhh.... tapi sebab korean food, hero/heroin handsome yang makan, nampak sedap sangat hehhhh


another street food. next time pergi nak try odeng tu pulak



part paling susah tak tau nak pilih yang mana



pilihan air



teringat beli mandu frozen dengan amy kat sunway :')



famous bulgogi. kena try yang ni nanti


tengok menu memang semua nampak sedap rasa nak pilih semua je. tapi disebab kan datang pun berdua je jangan tamak haloba nanti membazir so pilih la satu sorang lepastu share makanan masing masing berdua je haha 


Aiman pilih myeongdong topokki set.



Hangul Chicken Ramyun




set ni sekali topokki and hangul chicken RM18.50 plus air Honey Jujube RM4.50. air Honey Jujube tu sedap ! recommended. Topokki pulak sedap jugak tapi bila dah makan banyak sangat tepung dia tu jadi muak sikit. gigih nak habiskan tapi sedap. Hangul Chicken adalah ayam goreng bersama tepung. sedap jugak sebab tepung dia lain sikit and crunchy. bila colek sikit kat sos topokki tu lagi sedap hahaha sos topokki tu rasa manis2 pedas tapi Aiman tak puas hati tahap kepedasan dia.


 and mine Hangul Chicken Ramyun RM17.80 plus air Honey Citron RM4.50. Honey Citron tu biasa je macam campuran air gas dengan asam boi kot and lemon/limau. ramyun kembang so rasa tak sedap. kembang tekak nak habiskan T.T tapi kuah dia sedap kalau ramyun tak kembang sangat mungkin okay. lepasni boleh try menu lain pulak sebab bukan tak sedap cuma ada kurang sikit je, jadi dua orang makan set macam ni lebih kurang RM50 sekali gst.






servis kat sini adalah layan diri. pilih meja kosong dan pilih makanan awak. menu dah ready atas meja. dah pilih pergi kaunter order and buat bayaran. lepastu boleh sesembang dan tunggu makanan dengan sabar. tak lama pun makanan siap. nanti makanan dah siap dia bunyikan loceng awak ambil kat kaunter. kalau outlet sini dia ada sediakan prop untuk bergambar. alaa yang prop dengan lidi yang famous tu faham tak hahahhaa tapi sorry gambar selfie dengan prop tak ada ye sebab muka masih bengkak makeup sanding haritu tsktsk





Myeongdong Topokki ni ada di Sunway Pyramid, 1Utama New Wing, Paradigm Mall, Sunway Putra, Pearl Shopping Gallery and yang pasti tak ada kat Perak T.T kalau nak tahu lebih lanjut boleh check instagram : Myeongdongtopokki atau twitter : @MTopokki 




Follow

18 comments

  1. Sedapnya. Saya kalau nk makan topokki sy ke dubuyo je. Tue yg dekat dgn tempat sy. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jugak baca psal dubuyo tu tapi tak berpeluang lagi nak try. next time boleh la pegi

      Delete
  2. Teringin nak makan sini :) Nampak sedap topokki tu :D

    Have you tried The Street Cafe? Kedai tu pun sedap jugak. My favourite korean cafe so far. Odeng dorang pun sedap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak prnah dgar. okay masuk wishlist ! memang kena try ni

      Delete
    2. Cuba lah :) Ada dua cawangan. Satu di Subang Jaya, dan satu lagi di Sunway Pyramid. siqah pernah makan kat Subang Jaya je :)

      Delete
    3. tunggu masa turun sana je nanti :) thankyou recommend

      Delete
  3. nanti free dtg laa dia banyak outlet

    ReplyDelete
  4. Wah... Macam mana okay tak? Baru plan nak pergi tapi tak tau bila hahaha

    ReplyDelete
  5. Wowwwwwwwww sumpah lapaq tengok topokki!!!! Followed you already dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn bila tgk gmbr makanan je trus lpar hahaha thankyou follow me :)

      Delete
  6. halaaa baca entry awak ni terus rindu Seoul.. my favourite tu tobokki. thanks for this entry.. boleh buat hilang rindu nnt.

    Btw, salam perkenalan. done follow u~

    ReplyDelete
    Replies
    1. teringin nya nak pergi seoul :( kena kmpul duit dulu ni T.T

      Delete
  7. sha tekak melayu hahaha mesti susah nak telan makanan korea ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke haha airah suka cuba makanan baru

      Delete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.