Honeymoon : ada apa di Shah Alam

Assalamualaikum and hai.


nak sambung entry honeymoon bulan-bulan-bulan lepas. next destination adalah Shah Alam ! kenapa Shah Alam? haha sebenarnya I dengan Aiman ada tingalkan satu hari gap kat honeymoon kiteorang sebab tak buat keputusan lagi nak pergi mana. dari Bukit Tinggi nak pergi Kuantan, nak pergi KL, ataupun nak pergi tempat lain. hotel pun sehari sebelum nak pegi baru booking bagai.


plan nak pergi Kuantan sebab teringin sangat nak makan Kula Cakes ! tapi jauh yakmat malas pergi jejauh nanti habis masa atas jalan je. so plan la pergi Shah Alam sebab boleh pergi shopping dan jalan-jalan relax. kat Shah Alam kiteorang book Summit Hotel Subang USJ. book macam biasa melalui Agoda sebab Agoda lebih murah dari yang lain (yeke?). harga untuk satu malam time tu RM 169 untuk bilik superior biasa je. car park dia dekat car park Giant tak silap I. boleh jugak la sesat dalam car park Giant tu sebab cari pintu dekat hotel hahahahha





hotel ni boleh tahan cantik jugak. yang ni gambar berdepan dengan front desk and area cafe dia. dapat free welcome drink tapi tak redeem pun sebab tak sempat ! tak ramai pun pelanggan time hotel ni. time cari bilik kiteorang pun tak nampak orang lain. seram jugak laa hahaha. lepas tu yang buat tambah seram, bilik first kiteorang lampu dia nak main-main pulak. 2 minit lepas letak kad je dia menyala then padam sendiri wuuuu seram. tukar bilik.


 



tak ada orang sampai boleh guling dari hujung sana sampai hujung sini.


katil sangat cantik sebab ada hiasan atas cadar tu. 2 minit jela lepastu I tarik letak atas lantai je -,- semak.


macam biasa heater, cawan, teh, kopi disediakan.



meja nak buat keje pun ada. tak sentuh langsung haha. nak buat keja apa kat sini haaa...



toilet.....bowl. toilet ada bath tub yeay !



iklan dulu selfie di dalam lif.



peek a boo bath tub.



lagi satu spot yang tak guna. guna nak sidai tuala je hiks



kenapa tak sidai tuala dalam almari haaaa.. iron, iron board dan hanger juga ada.



testing lampu. nanti tetiba tak ada lampu pulak.



testing cermin... hahah 



meja tempat letak barang pun luas. selagi ada ruang selagi itu penuhkan dengan barang !






mini peti ais pun ada juga. wifi pun adaa dan boleh tahan laju.



overall hotel ni best je tak ada masalah.

tapi sebelum check in hotel tu jalan-jalan kat Sunway Pyramid dulu cuci mata dan isi perut. makan Tony Roma's.


makan roti sepah sepah .


makanan Aiman yang tak berapa sedap. lepastu share makanan I ;')



spaghetti yang sedap dan creamy dan sedap, sedap.

sebelum makan sempat main game bawah ni. time tu Star Wars tengah hot kan.




banyak la barang-barang Star Wars jual kat sini. tshirt, pistol amendetah lagi



Aiman pun beratur la nak main benda tembak2 ni. I beratur sekali tapi sebuk jela bukan main pun.



tembak 5 dapat hadiah ! first round beratur Aiman tak pass pun 5 target. lepas makan dah nak balik tu beratur lagi. dah reti nak mark target dapat la hadiah. kanak-kanak yang tengah beratur siap bersorak lagi excited tengok Aiman dapat tembak hahaha.



hadiah buku nota Star Wars yang boleh tahan tebal.




Yankee Candle yang wangi. lepas ni nak beli yang besar pulak.



ice cream ni serius sedap dah la nampak menarik gila banyak perisa T.T craving ice cream.


lepas dah jalan-jalan baru check in. malam pulak jalan- jalan kat ICT, stadium, taman _____ , masjid ______. isi tempat kosong sebab tak tau nama tempat nya dah -.- makan malam pulak kat Foodsbury. baca entry kat sini okay. makanan dia serius sedap !




kat Shah Alam ni tak ada pegi mana pun relax jeee. sebab next day nya ada tempat menarik tertarik favorite nak pergi yeayyyyy tunggu next entry okay babai.





Follow


baca entry honeymoon lain di sini

10 comments

  1. Cantik juga bilik dekat hotel tu ye. Dulu selalu depan hotel ni waktu ke office client. 😀

    ReplyDelete
  2. Syoknya berjalan :D Hihi Siqah pun teringin nak pergi makan kat Kula Cakes! Lama sangat dah nak tapi bila pergi Kuantan mesti tak sempat singgah. Sadis betul :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa tengok kek kt ig dia semua nampak sedap tsktsk :( nanti siqah pegi nak kirim la

      Delete
  3. happy honeymoon

    http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/02/mystery-giveaway-2017-oleh-airah.html

    ReplyDelete
  4. bestnya dapat jenjalan. hehe.. btw cantik bilik hotel dkt situ..

    ReplyDelete
  5. cantiknya bilik! macam lengkap smua

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.