KDrama : Tomorrow With You

Assalamualaikum and hai ! :)


siapa peminat drama korea kat sini? I memang minat drama korea tapi banyak lagi drama baru yang tak tengok lagi haha. baru-baru ni ada la gambar Shin Min-a dengan pelakon lelaki ni keluar kat timeline twitter. gambar dengan caption yang comel. curious la ada drama baru ke dah la macam kelakar. yes rupanya adaaaa




Kdrama terbaru, Tomorrow With You. I dah tengok sampai episod 4 and tekaaa... cerita ni sangat la best. ada part sweet, part pelik, part 'amende ni', part kelakar menghiburkan hati pun banyak. tapi cerita korea kan part sweet tu mesti la lagi banyak. bagi I cerita ni bukan macam tipikal Kdrama walaupun dia boleh travel merentasi masa lebih kurang macam My Love From The Star. tapi tak silap I masa hadapan sahaja. ops terspoiler ke?




Shin Min-a atau dalam cerita ni nama dia Song Ma Rin. dia adalah photographer tapi sebelum nak dapat job as photographer tu memang menguji la banyak benda dia nak kena tempuh dengan caci maki masyarakat time tu disebabkan gelaran Bap Son dan fitnah wartawan. kalau nak tau kena tengok cerita ni okay. I suka sangat Shin Min-a ni dengan lesung pipit dia dah la badan lawa.






si comel Lee Je-Hoon sebagai Yoo So Joon. dia ni kaya sangat siap ada syarikat lagi. bukan kaya yang tipikal kdrama mewarisi harta family tu ye tapi kaya disebabkan dia boleh travel merentasi masa so pada masa hadapan dia tengok harga hartanah and beli hartanah tu pada masa kini. memang untung gila la macam tu kan. 






meh I cerita sikit la. Yoon So Joon ni sebenarnya ada motif dia rapat dengaan Song Ma Rin ni. disebabkan Yoon So Joon ni merentasi masa dimana time dia mati dia nampak diri dia mati bersama dengan Song Ma Rin. hari yang sama, waktu yang sama lagi 3 tahun dari waktu sekarang kalau tak silap I. jadi dia pelik la dia tak kenal Song Ma Rin ni tapi boleh mati sama.


nak elakkan kejadian 'mati awal bersama' tu dia pun cuba la rapat dengan Song Ma Rin. ajak kawin laa and memang diaorang kawin dalam masa yang singkat je ! bayangkan episod 4 dah kawin memang stress gila tertanya-tanya mesti macam-macam nak jadi lagi kat episod 5,6,7,8,9,..........





kalau tengok scene dia. memang konfius. kadang-kadang dapat rasa macam Yoon So Joon ni dah jatuh hati dekat Song Ma Rin. cara dia pandang, kiss,sentuh Song Ma Rin, time dia pujuk Song Ma Rin. tapi scene yang lepas kahwin tu lagi confius ! nampak macam Yoon So Joon ni kahwin hanya sebab nak elak peristiwa mati tu berlaku je. drama ni memang best la sebab dia ada highlight kan scene yang penting agar penonton tertanya tanya tertunggu tunggu haaaa kau stress. Song Ma Rin memang dah jatuh hati kat Yoon So Joon ni okay dah la comel !





ke I yang over fikir banyak benda bila tengok cerita ni ? hahaha peminat kdrama mesti tengok cerita ni okay I pun tak sabar tunggu next episod. I tengok kat laman web http://myasiantv.se/ . 














Follow

10 comments

  1. Siqah pun tengok drama ni jugak! Episod 1 boring sikit tapi teruskan juga tengok sebab minat Shin Min Ah. Dan ternyata drama ni best. Walaupun dah pernah ada cerita travel time, maybe cerita ni ada lainnya kan.

    First time tengok hero berlakon. Suka dia jugak. Comel. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha jalan cerita dia ada yg dh pernah ada dlm drama lain tapi ada la jugak yang menarik. dedua hero heroin comellll

      Delete
  2. tak minat drama.. tapi selalunya terpaksa tengok jugak sebab orang rumah minat.. huhuhuhu
    http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/02/mystery-giveaway-2017-oleh-airah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kena teman org rumah tengok baru sweet

      Delete
  3. suka gak tengok drama ni sebab hero n heroin die comel hehe, drama korea missing 9 pun best, suspen jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke nanti boleh try tengok.banyak sangat kdrama nak tgk sekarang ni tak sempat kejar

      Delete
  4. suka betul dengan heroin dia, minat dari dia belakon oh my venus. comel je hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. airah pun tengok cerita tuu.pandai sangat dia berlakon suka tgk

      Delete
  5. dua-dua comel..baru layan citer ni kat 8tv

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa dh ada kt tv kan.airah sempat tgk iklan je haha

      Delete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.