makan di Foodsbury Shah Alam

assalamualaikum


post entry paling best nak update adalah pasal makanan. sebab sejenis yang mudah terpengaruh tengok iklan, review, cafe/restoran baruuu.. and gambar makanan yang nampak sedap lagi la mempunyai pengaruh terbesar sekali. time honeymoon kat shah alam tuu (ada ke orang honeymoon kat shah alam?!) memang ambil kesempatan ajak suami pegi cafe Foodsbury ni sebab dah lama teringin !


I kenal Foodsbury ni dari @ErahSoo (Twitter) sebab banyak jugak dia post gambar makanan dari Foodsbury ni T.T memang terliurrrr Iolss.... lepas checkin hotel and siap mandi solat semua terus waze 'Foodsbury'. guna waze confirm tak sesat. sesat kalau salah simpang je -.-



dekorasi kedai.


time ni I pelanggan kedua kot sebab tu macam lengang je. datang seawal mungkin sebab tu lengang lepas I order makanan je terus ramai orang nasib cepat....



hantar gambar ni kat group family suruh diaorang teka amende ni. hint : kat dapur mama pun ada kahkah..
talam kat dapur mak hakuuu...
style jugak hias macam ni sebab tak perasan pun tu talam ! terus terfikir bila tengok benda ni macam pernah nampak tapi kat mana ekk....


kerusi untuk kanak-kanak pun ada. 

lepas dah order makanan tu yang buat macam kedai sendiri je tangkap gambar tak reti duduk diam. kalau ramai orang segan sikit nak tangkap gambar ken. I order spaghetti and Aiman order beef ke lamb apetahhhh...


mine. spaghetti ni sedap. boleh rekomen kat kenkawan.



ni Aiman punya. so-so je. Aiman makan pun tak habis so share spaghetti I. Aiman sejenis yang memilih jugak makan. bukan memilih ni tak makan, tu tak makan. cuma kalau dia tak habis kan means ada la yang tak kena or tak sedap kot. tak sesuai dengan tekak.



kalau dah waze tu insha Allah sampai kedainya. kalau tak sampai cari papan nama/banner ni haa dah besar dah nama kedainya.



sambung tengok dekorasi kedai.
 lepastu tetiba teringat salted caramel crepe cake Foodsbury ni famous jugak. order se-slice !



sumpah sedap weh ! ya Allah cayaq di mulut hahaha over. disebabkan dah kenyang batalkan hasrat nak order lagi satu. serius nak datang makan sini lagi sebab cake ni ! recommended.



lagi hiasan dinding.


suka cafe ni sebab cozy and boleh lepak chill.




overall memang makanan dia sedap and sesuai kalau nak bawak satu family datang sini. I of course datang sini lagi next time sebab nak rasa cake and try makanan lain pulak. korang boleh singgah Instagram @foodsbury and Twitter @foodsbury. kalau tengah lapar lepastu tengok Ig dyorang memang mengundang okay -.- mengundang bukan mengandung. bai














22 comments

  1. boleh tahan jugak portion dia. selalu nampak iklan foodsbury ni lalu2 kat ig, tengok gambar je dah sedapp
    ptice dia ok tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha portion dia besar jugak harga affordable laa dengan makanan dia

      Delete
    2. portion besar memang menarik...

      http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/02/mystery-giveaway-2017-oleh-airah.html

      Delete
  2. smart deko Foodsbury ni, sy suka. dulang dulu-dulu tu, menggamit nostalgia lama 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. deko dia menarik. hahaha dulang tu memang old skool

      Delete
    2. ooooooo dulang... ingatkan frame gambar.. huhuhuhu

      http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/02/mystery-giveaway-2017-oleh-airah.html

      Delete
  3. Dah lama teringin nak makan dekat foodsbury ni tapi sampai sekarang tak pernah jejak lagi huhu. Iklan-iklan dia selalu sangat lalu dekat twitter tu ha. Portion pun nampak macam banyak juga kan takdelah sikit sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpengaruh pegi sebab tengok iklan makanan dia la haha portion boleh tahan besar.memang kena pegi rasa

      Delete
    2. iklan memang sangat mengundang.. huhuhuhu

      http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/02/mystery-giveaway-2017-oleh-airah.html

      Delete
  4. aishhh tempting nya cake tuuu~

    Singgah sini sambil follow :)
    Salam perkenalan~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kek dia sedap !

      hai :) nanti airah singgah sana

      Delete
    2. jauh.. huhuhuhu

      http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/02/mystery-giveaway-2017-oleh-airah.html

      Delete
  5. Sedapnye makanan!

    xx atheera / http://atheeradayana.com xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap ! nanti pegi rasa okay

      Delete
    2. nak pergi.. tapi.. huhuhuhu.. jauh

      http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/02/mystery-giveaway-2017-oleh-airah.html

      Delete
  6. Siqah orang Shah Alam dan masih tak pernah makan kat sini. Bertangguh je nak pergi. Sedap nampak spageti tu. Dekorasi kedai pun menarik. Best lepak lama2. Hii

    ReplyDelete
  7. sedapnya..
    http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/02/mystery-giveaway-2017-oleh-airah.html

    ReplyDelete
  8. Sedapnya.. Tengok gambar kek tu pun dah tahu, sedap!!!

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. airah ingat balik pun dah teringin haha

      Delete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.