Assalamualaikum and hai.




Parcel dari Zalora dah sampai. Siapa pernah shopping di Zalora? Kalau tak silap ini kali ke 4 I beli barang di Zalora. Kali pertama beli makeup, kedua I beli baju untuk Aiman dan kali ke tiga I beli apa tak ingat dah hahaha. Kenapa I boleh beli di laman web Zalora sampai 4 kali ni banyak nya. I suka Zalora. Siapa je yang tak suka shopping online kan. Luangkan masa cuci mata tengok barang-barang walaupun niat asal nak cuci mata je tapi dah ke lain, cart penuh.


Jadi untuk kali keempat dengan Zalora ni I beli seluar. Kalau singgah website Zalora, Zalora akan bahagikan kategori untuk wanita dan lelaki. Sangat senang ! I akan singgah bahagian lelaki dulu sebab I suka survey baju, seluar, barang-barang lain untuk Aiman. Tapi survey jelaa, tak beli. Kalau ada barang yang I suka, I akan masukkan dalam wishlist dengan tap je bahagian 'Add to Wishlist'. I memang suka kalau laman web shopping yang ada 'Add to Wishlist' ni sebab I tak semestinya terus beli sesuatu barang tu. Mungkin tunggu ada sales jadi bila dah tau ada sales cuma perlu pergi bahagian wishlist je. Senang.


Textured Jogger.

Textured Joggers ni keluaran Zalora sendiri. Harga asal RM99 tapi selepas sales RM49 je. Banyak jugak potongan harga.  I tertarik dengan seluar ni sebab model pakai nampak smart hahaha. Lagipun I suka tengok Aiman pakai jogger pants so apa salahnya belikan dia jogger. Bolah pakai untuk casual, pergi jogging pun boleh guna jugak. Pakai pelasah pun boleh. Material dia pun best, macam bertekstur sikit. Poket pun ada. Kalau nak tengok detail lain boleh klik SINI.




Apa yang paling I suka Zalora ada sediakan Polisi Pemulangan. Maksudnya pelanggan boleh pulang semula barang jika ada apa-apa masalah dengan barang tersebut contohnya salah barang, salah size, salah order, semua salah... Jadi Zalora memang dah sediakan slip pos laju tu. Pelanggan yang nak pulangkan barang bungkus barang elok2 semua dan pos. Kalau nak tau lebih lanjut boleh check di laman web Zalora. 


Pelanggan pun tak perlu nak risau kalau barang yang sampai tu ada masalah, sebab boleh pulang. Sesetengah jualan online tak ada pun sediakan perkhidmataan ni apa tah lagi siap sediakan slip pos laju tu. Kalau tak ada pemulangan apa-apa slip tu boleh buang dalam tong sampah.


Invois dan slip pos laju untuk pemulangan.




Seluar yang I beli untuk Aiman ni termasuk dalam projek #HadiahUntukAiman hhhahaha. Sempena passing out dia soon. Tak sabar nak jumpa dan bagi hadiah. Sebulan lebih jugak la tak jumpa -,- Harap Aiman suka laa sebab taste I untuk baju, seluar lelaki ni tah pape. I tak reti nak pilih !




barang dari Zalora dah sampai !

Assalamualaikum and hai.





Cerita Kong ni bermula bila sekumpulan peneroka yang menjumpai pulau yang tidak dipetakan lagi. Pulau yang tak ada orang lain pernah jumpa. Kumpulan peneroke tu je yang baru jumpa jadi diaorang nak petakan pulau tu laa. Sebelum tu diaorang pergi la cari tajaan untuk ekspedisi ni kot. Dengan bantuan tentera sekali sebab sebelum nak jumpa pulau tu, kena lalu ribut yang dasyat gila. Lalu ribut guna helikopter. Memang excited tengok diaorang lalu ribut tu nak pergi ke pulau. Bila dah lalu ribut, jumpa la pemandangan cantik pulau tu. Cantik sangat sebab tak ada pembangunan ke apa. Pulau yang tak pernah diteroka.





Disebabkan nak buat pemetaan pulau tu, kumpulan peneroka ni guna bom untuk tahu bentuk muka bumi tu la kot hahaha. Disebabkan bom tu la Kong muncul. Kalau nak tau ada sorang peneroka tu memang dah tahu kewujudan Kong. Dia saje je nak Kong muncul. Nak tunjukkan kat orang lain yang Kong memang wujud, dia tak gila. Bila kong muncul tu yang best selamba je dia musnahkan heli yang tengah terbang untuk lepaskan bom tu. Ramai la tentera yang mati disebabkan Kong.






Kong memang penjaga pulau tu. Dia jaga nak elakkan cicak tak silap I. Cicak gergasi yang ganas gila, besar dan menakutkan. Jadi Kong jaga pulau tu agar cicak tu tak membiak banyak dan tak ganggu makhluk lain. Cicak tu jugak yang bunuh family Kong. Jadi memang Kong je tinggal sekor kat situ. Keluarga dia yang lain dah mati.


Time kat rangka keluarga Kong.


Dalam pulau tu juga ada perkampungan. Orang kat situ tak bercakap dan diaorang anggap Kong tu memang penjaga pulau tu. Ada sorang tentera ni dia tersadai kat pulau tu berapa tahun 27 tahun kot jadi memang dah faham orang kampung tu, tahu lebih kurang pasal pulau tu. Tentera yang tersadai ni la tolong mana-mana ahli ekspedisi dan tentera yang masih selamat kat pulau tu untuk keluar dari pulau.


Ramai tentera dan ahli ekspedisi mati, satu sebab Kong bunuh time diaorang jatuhkan bom tu, kedua mati kena makan dengan macam-macam makhluk atas pulau, ketiga sebab kena makan dengan cicak ganas ya ampun tu. Disebabkan ramai tentera mati, ketua tentera tu memang dendam gila dengan Kong. Dia nak bunuh kong dan memang dia cuba bakar Kong. Tengok dia punya dendam tu sabar jela. Kesian Kong hahaha.


Akhirnya diaorang selamat jugak keluar dari pulau tu. Tapi sedih sebab ramai mati. Sedih jugak ada yang tak sempat jumpa ahli keluarga. Macam tentera tu baru habis misi, ni pergi misi lain pulak tak sempat jumpa keluarga dah kena telan dengan makhluk pulau. Menakutkan. Cerita ni ada sedih, ada kelakar, ada yang menakutkan, memang best. I bagi 3.5/5 bintang je sebab.... jalan cerita biasa je kot, ringkas tapi masih menarik.....












Lakonan Tom Hiddleston sebagai James Conrad memang best. Dah la handsome haha. Dia macam orang yang tahu pasal pengembaraan dalam hutan ni, tahu banyak tentang hutan. Dia jugak laa yang jadi macam ketua bila kumpulan tu terpisah sebab Kong musnahkan heli. Lakonan Brie Larson pun best. Dia siap boleh sentuh Kong lagi. Kong pun selamatkan dia masa dia lemas. Brie Larson sebagai Mason Weaver dalam ni adalah wartawan yang join sekali ekspedisi.





Kalau nak tau kenapa Skull Island, tak silap I sebab bentuk pulau tu macam tengkorak. Paling I suka cerita ni tak ada kissing scene. Bagus la tak elok untuk otak hahaha. Okay jangan lupa tengok.




Kong : Skull Island Movie Review

Assalamualaikum and hai.



Siapa pernah cuba apa-apa produk dari The Body Shop? I tak pernah hahaha. I memang jarang masuk The Body Shop sebab pekerja dia menakutkan. eh tak. I tak suka orang ikut I dari belakang bila nak pilih barang, lemas tau. I memang faham itu yang diaorang patut buat tapi I memang akan cuba elakkan masuk kedai yang pekerja macam tu. Tak masuk pun tak apa. Masuk kedai lain je yang I boleh pilih barang macam biasa dengan tenang hahaha.


Tapi, disebabkan pagi tadi I rajin bukak Instagram (setiap masa on instagram pun), I jumpa post Instagram The Body Shop Malaysia. Ada sales sampai 70% ! Tapi yang I tengok tu sponsored post tak silap. I terus excited follow The Body Shop Malaysia punya Instagram dan check online shop diaorang. hahaha. Banyak gila sales dari 70%, 50%, 30%, 20% dan 10%. Rambang mata tengok website The Body Shop.





Mula-mula I ingat sales untuk pembelian online je rupanya kat outlet pun ada so yes ! Aeon tak bukak lagi I dah siap-siap parking. I plan nak beli bath gloves tu je sebab baca review boleh tahan kesan dia. I memang suka baca review dulu sebelum beli takut membazir je nanti.


Tapi sales sampai 70% kottt..... Tak kan beli bath glove je memang tak la nafsu teruk betul bab membeli ni aiyoyo. Sempat lagi pusing satu kedai tu belek semua benda tapi fikiran dan fokus kat benda ni je hahaha





Vitamin E Serum In Oil ada less 70% jadi harga dia hanyalah RM 31.50 daripada RM105. hahaha Ayang dah 'bukan dah banyak skincare ke nak apa lagi?!'. hehehe. Dan harga untuk Bath Glove tu RM5.95 murahnya. Dua2 barang ni ada less 70%. Memang masuk kedai, ni barang first I nampak sebab barang less semua dia letak depan. Gembira jugak dapat beli harga murah macam ni tapi kesian duit  patut duduk dalam tabung tapi dia duduk dalam mesin cashier.




I beli dua barang ni je walaupun banyak lagi produk The Body Shop yang sales. Kalau pergi outlet dia memang rambang mata laa nak pilih. Kalau banyak duit lagi rambang mata haha. Tak sabar nak guna. Sales ni tak silap I sehingga 26 Mac je. Lagi berapa hari je ni.


Korang pernah guna dua produk ni tak? Atau produk lain dari The Body Shop? Nanti share la tak pun kalau ada buat review tinggalkan link di komen box bawah okay.


The Body Shop Big Sale

Assalamualaikum and hai.


Disebabkan Peserta Giveaway I tak sampai 20 orang lagi jadi I nak lanjutkan sehingga 31 MAC 2017. Jadi tempoh sampai hujung bulan. Siapa yang tak join, jum la join sebab hadiah insha Allah berbaloi. Syarat pun senang je. Syarat nya sepatut kurang dari 20 orang giveaway dibatalkan. Tapi disebabkan I dah sediakan hadiah macam sayang sikit nak batalkan kesian pulak siapa yang dah join.


Jadi Mystery Giveaway akan dilanjutkan sehingga 31 Mac. Cepat join tau. Kalau nak join boleh tekan banner di bawah ni. Selain itu I ada  sediakan gambar sikit la antara hadiah yang pemenang akan dapat nanti. tengok kat bawah okay.











Tarikh Giveaway Dilanjutkan & Sneak Peek Hadiah Misteri

Assalamualaikum and hai.




I suka produk skincare dari Korea. Korea kan terkenal dengan kecantikan kulit diaorang terutama pelakon, penyanyi dari sana. Flawless tahap apa I pun tak tau nak cakap. Gebu gebas hahaha. Jadi I pun terpengaruh dengan produk dari korea dengan harapan kulit sendiri pun cantik. Tapi dari apa yang I baca, penggunaan skincare korea bila di Malaysia dan Korea berbeza. Contohnya, pakai skincare korea di Malaysia kesan dia biasa je tak se-flawless yang diinginkan tapi bila pakai skincare korea di Korea (haa berapa banyak korea) kesan dia mengagumkan. Mungkin cuaca mempengaruhi. Tak adil betul harap duit banyak nak pindah Korea.

I berminat dengan produk Laneige ni sejak cerita Descendants of The Sun tengah meletup tup. Kulit Song Hye Kyo pun cantik gila dalam cerita tu. Gigih la google tips macam mana Song Hye Kyo jaga kulit. Song Hye Kyo jadi duta untuk produk Laneige lagi la terpengaruh ! Sebelum ni I ada baca review produk Laneige, semuanya best-best. Jadi harini I nak review Laneige Basic & New Water Bank Moisture Kit. Water Bank Kit ni I dapat free gift time beli barang kat Sephora so yayy !


Bahagian hadapan kotak.


Bahagian belakang kotak. Belakang kotak ni tulis bahan-bahan yang digunakan untuk setiap produk.




Yang pertama adalah Laneige Power Essential Skin Refiner - Moisture. Ni macam toner jugak la. I pakai tak guna kapas. Letak atas tangan dan dab kat muka macam biasa je. Tak melekit. Kulit pun rasa lembap sikit walaupun pakai yang ni je jadi sesuai la untuk kulit kering yang tak terlampau kering. Tekstur pulak adalah jenis cecair jernih. Gambar over edit dah macam warna biru je hahaha botol je warna light blue yang cantik. 

Dalam Power Essential Skin Refiner ni ada hydro-ion mineral water yang mampu memberi kelembapan kepada kulit. Tu yang boleh terus rasa kesan lembap kepada kulit. Bau dia pun tak mengganggu hidung, tak terlampau wangi. Lembut je bau. 




Yang kedua pula Laneige Balancing Emulsion - Moisture. Emulsion sesuai untuk kulit yang kering atau kering sangat sebab emulsion ni macam pelembap yang lebih berbanding moisturizer biasa. Emulsion membantu kulit kering untuk jadi lebih lembap jadi kulit kelihatan lebih sihat. Kalau kulit kering kan macam mengelupas dan kasar macam tak cukup air haha so emulsion boleh membantu. Bahan dalam ni termasuk la jojoba oil yang boleh membantu kulit kering. I pakai emulsion ni malam-malam untuk bagi lebih kesan kepada kulit bila bangun pagi. Emulsion pun lebih berat so I tak suka pakai waktu siang. 




Yang ketiga adalah Laneige Water Bank Essence_EX. Ni kali ke tiga tak silap I pakai moisturizer ni. Sebelum ni I ada beli dua botol kecil macam ni jugak dari Hermo.my. Favourite gila moisturizer ni sebab bila dah pakai rasa flawless sekejap. hahaha. dekat botol dia tulis essence tapi bukan jenis essence cecair tu. Lebih kepada jenis cream yang tak berat. 

Jadi I pakai as moisturizer. Kalau sebelum makeup pakai benda ni memang puas hati sangat tengok kulit sendiri hahaha. Sebab moisturizer ni buat kulit nampak supple, gebu dan memang sesuai untuk kulit kering. Terasa kelembapan bila pakai dan boleh bertahan sampai 24 jam. Tapi siapa je yang tak cuci muka sampai 24jam.... Kalau tengok bahan dia pun kebanyakkan yang boleh memberi kesan lembap kepada kulit. Jadi memang patut beli bekas besar ! Harga untuk kecil ni RM19 yang I tengok kat Hermo. Kalau ada promo dapat less lagii.



Seterusnya adalah Laneige Water Bank Moisture Cream_EX. Krim moisturizer yang ni lebih berat. I tak sapu kat seluruh muka tapi cuma sapu di area yang terasa kering dan kerap kering contohnya area rahang dan dahi. Moisturizer yang ni sesuai untuk kelembapan kulit yang lebih mendalam. Faham tak? hahahha. 





Yang terakhir ialah Laneige Water Bank Eye Gel. I love eye gel ni. Kalau bangun pagi terlewat sikit, lepas mandi cuci muka pakai eye gel ni rasa mata segar. Puffiness bawah mata pun boleh berkurang. Selain itu eye gel ni membantu untuk mata  yang letih disebabkan stress dan tekanan. Bila I pakai memang boleh nampak la perbezaan mata tu. Untuk lingkaran gelap bawah mata tak berkesan sangat bagi I tapi yang best dia buat mata nampk segar dan terasa lembap kat mata.


Bila dap bawah mata pun tak buat mata pedih ke apa, memang terasa kelembutan dia untuk mata. Kulit bawah mata kan agak nipis dan sensitif, tak boleh kasar-kasar. Kalau nak pakai apa-apa bawah mata pun kena lembut-lembut. Eye gel ni tak rasa melekit, bau pun wangi yang tak over, dan yang penting berkesan untuk buat mata nampak segar.


I memang suka semua produk Laneige yang I dah guna di atas ni. Kesan dia memang best ! Harga pun best jugak hahaha. Bagi I harga produk Laneige ni mahal tapi kesan dia gempak. Kalau korang berduit boleh la try produk Laneige ni. I pun plan nak beli bekas besar punya tapi kena kumpul duit dulu sebab mahal T.T Pokai kalau terus beli semua. Korang boleh survey harga di Hermo.my jugak. Baca review banyak dulu okay sebelum beli untuk pastikan yang produk ni sesuai untuk kulit awak ke tak.


Sebelum beli yang besar mungkin boleh try yang pack kecik dulu nak tengok kesan kat kulit korang pulak. I guna Laneige ni sepanjang honeymoon I, dah la kecik senang nak bawak, jimat ruang memang senang untuk yang selalu travel tu kalau pack kecil macam ni.


 Korang pernah try apa-apa produk Laneige tak? Bagi review sikit.





Review Laneige Water Bank Moisture Kit


Assalamualaikum and hai.



Siapa pernah dengar pasal Traveloka? Kalau anda seorang yang suka bercuti, melancong di merata tempat mesti pernah dengar kan. I memang suka bercuti tempat-tempat yang ada pulau dan pantai ni. Favourite ! Pemandangan menarik, dapat tenangkan fikiran dan luangkan masa dengan keluarga. Kadang-kadang lepas pergi sesuatu tempat tu terus rasa tak puas dan nak lagi. Tapi kena fikir jugak bajet nak beli tiket flight, nak tempah hotel lagi. Memang impian I nak pergi semua pulau dan pantai di dalam Malaysia dulu.

Kalau anda rajin bercuti mesti kena tempah penerbangan dan tempah hotel. I pun kadang-kadang naik pening sebab rajin sangat check satu –satu laman web yang ada buat promosi untuk hotel mahupun tiket penerbangan. Tapi lepas je baca pasal Traveloka dalam satu blog tu terus tertarik ! Nak tau kenapa?

Traveloka adalah satu laman web yang membolehkan carian, tempahan dan pengurusan lawatan untuk hotel dan penerbangan. Tak kira domestik atau antarabangsa. Maknanya anda boleh menggunakan Traveloka untuk merancang percutian anda. Satu laman web yang menguruskan semuanya. Memang mudah ! Anda juga boleh menempah penerbangan menggunakan aplikasi Traveloka atau melalui laman web. Selain itu, Traveloka pun ada buat banyak tawaran menarik tak kira untuk hotel ataupun penerbangan. Seronok kan kalau dapat harga yang lebih murah jadi percutian anda lebih jimat. Caj tersembunyi pun tak ada.

Tau tak pada bulan Mac ni Traveloka akan buat tawaran best untuk penerbangan dan hotel. Pernah tak tengok bila Traveloka buat promosi? Rambang mata laa nak pilih destinasi nanti.




Traveloka mempunyai pelbagai syarikat penerbangan dan menjanjikan nilai yang terbaik untuk impian percutian anda. Tawaran penerbangan dari Traveloka adalah serendah RM 40 untuk domestik dan bawah RM100 untuk destinasi antarabangsa. Sangat berbaloi ! Tapi dengan Traveloka Sale-abration yang sedang berlangsung dari 10 Mac sehingga 31 Mac 2017, anda mampu terbang ke luar Negara dengan hanya RM39 sehala !

Promosi Traveloka Sale-abration yang hebat ni menawarkan penerbangan dari Malaysia Airlines, Malindo Air, Singapore Airlines, Cathay Pacific dan banyak lagi. Semuanya serendah RM39 ! anda boleh terbang ke Bandar Ho Chi Minh, Jakarta, Bangkok, Shanghai atau pun dimana-mana sahaja destinasi yang anda mahu tanpa memikirkan kos penerbangan yang mahal. Hanya perlu tempah tiket penerbangan anda sekarang dengan  layari laman web Traveloka atau aplikasi Traveloka di telifon pintar dari 10 hingga 31 Mac 2017.



Promosi ini bukan sahaja untuk tiket penerbangan ke luar Negara tetapi di dalam Negara juga ! bayangkan berapa jimatnya anda dengan Traveloka. Hanya cari destinasi pilihan di Traveloka dan buat tempahan. Jika destinasi yang anda ingini tiada dalam senarai, jangan risau kerana pihak Traveloka akan menambah destinasi anda di dalam senarai.



Tawaran hotel di Traveloka pula memang seronok kerana Traveloka mempunyai lebih 100 ekslusif hotel untuk destinasi di seluruh Asia Tenggara. Traveloka juga memilih hotel dengan teliti untuk memenuhi pelbagai jenis tujuan percutian pelanggan, sama ada untuk membeli belah, melawat bandar-bandar yang kaya dengan budaya dan warisan, bersantai ditepi pantai macam yang I suka dan banyak lagi. Ini apa yang Traveloka lakukan untuk anda agar anda mendapat percutian yang hebat !

Kalau anda tempah hotel dari 10 Mac sehingga 31 Mac 2017, anda akan mendapat 79% potongan harga untuk hotel pilihan anda di destinasi percutian impian anda. Potongan gempak dengan Traveloka Sale-abration. Bagaimana nak dapatkan potongan sehingga 79% ni? Download Traveloka App la. Tawaran ini untuk Traveloka App dan khas untuk ahli. Potongan 79% untuk hotel di percutian impian anda, memang lumayan. Tak ada siapa lagi nak bagi selain Traveloka.




Melalui Traveloka Sale-abration pada 10 Mac sehingga 31 Mac 2017 ini juga, anda boleh menggunakan kod kupon SALEAHOTEL untuk menikmati 22% diskaun tambahan, ekslusif untuk hotel-hotel yang mengambil bahagian. Jadi sebelum anda melakukan tempahan hotel jangan lupa kod kupon ni tau. Bertambah-tambah lagi diskaun dan penjimatan kepada anda. Baca terma dan syarat bagi kod kupon tu nanti okay.

Traveloka menyediakan peluang terbaik untuk anda dengan senarai hotel yang ekslusif dan mewah tetapi dengan harga yang murah dan jimat poket anda. Kalau hotel mewah di Kuala Lumpur, Melaka, Johor Bharu, Singapura, Jakarta, Bangkok dan banyak lagi terlalu mahal untuk anda, Traveloka Sale-abration menawarkan potongan sehingga 79%. Log in akaun Traveloka anda dan buat tempahan sekarang.



Promosi Traveloka Sale-abration yang sedang berjalan dari 10 Mac sehingga 31 Mac 2017 tidak harus dilepaskan. Anda harus menikmati tawaran penerbangan dan hotel di Traveloka Sale-abration ni tau. Dengan Traveloka anda tidak perlu risau kerana keselamatan dan privasi transaksi dalam talian dilindungi oleh teknologi RapidSSL yang sah. Traveloka juga mempunyai hasil carian yang luas, perbandingan tiket penerbangan dan hotel yang murah dengan mudah. Selain itu, masa anda juga akan lebih jimat dengan Traveloka dan khidmat pelanggan juga disediakan 24/7. Untuk maklumat lebih lagi anda boleh singgah di

laman web Traveloka : www.traveloka.com
Khidmat Pelanggan : +60-15-4840-9469



Ada Apa Dengan Traveloka dan Sale-abration?

Assalamualaikum and hai :)



Haritu I ada order homemade food delivery. I order dari Amy's Kitchen. Dah lama sebernarnya nak order makanan dari Amy's Kitchen, sebelum owner Amy's Kitchen pindah Batu Gajah lagi hahaha nampak tak tahap tidak sabarnya tu. Macam mana nak sabar kalau follow Instagram Amyhamid_official ni banyak sangat gambar makanan memang terliur jela. Gambar makanan semua nampak sedap tu yang tak sabar nak rasa. Sabar jugak la menunggu Amy ni pindah Batu Gajah. Dari yang I baca sebelum ni Amy's Kitchen berada di Parit Buntar. 

Banyak juga pilihan menu makanan dari Amy's Kitchen. Antaranya lasagna, macaroni cheesebaked, spaghetti bolognese dan macam-macam lagi. Apa yang I pilih mestilah yang paling famous yang menjadi best seller dari Amy's Kitchen, sweedish meatball dan bread butter pudding. Nama pun dah sedap hahaha dasar suka menternak lemak.


Menu pertama adalah Sweedish Meatball.

Dalam ni ada meatball dan cheese , kentang goreng, dan brown sauce. Meatball untuk menu ni pun bukan yang dijual di kedai punya tau. Homemade dari  owner sendiri. Boleh tengok Instagram owner memang ada banyak gambar makanan yang best-best dari masa mula penyediaan sehingga la dah sampai di tangan pelanggan.



Harga untuk sebekas sweedish meatball adalah RM10. Bagi I memang sedap sweedish meatball ni dan mengenyangkan. Sesuai kalau nak cari makanan barat yang murah dan kenyang boleh pilih menu ni. I ada rasa sesetengah homemade meatball yang ada rasa pelik bila makan tapi yang dari Amy's Kitchen ni tak ada pun. Sedap dengan gabungan meatball, cheese, brown sause cukup rasa. Sauce dia pun tak pedas jadi tak payah risau kalau tak makan pedas. 



Lebih banyak gambar sweedish meatball untuk tatapan hahahah biar lapar -,- Dah la hujan kat luar ni kalau dapat makan memang best.



Korang boleh singgah Instagram Amy's Kitchen kalau nak tahu menu, harga, perkhidmatan lain semua ada kat sana. Nanti I bagi Instagram kat bawah entry. 


zoom lagi kalau nak tengok tekstur meatball, cheese dan sos dia,


Menu seterusnya ialah bread butter pudding. Tak silap I yang ni paling famous di Amy's Kitchen. Kebanyakkan yang order mesti wajib ambil bread butter pudding ni. Harga untuk bread butter pudding RM6. Taburan atas bread butter pudding ni ada dua pilihan, badam dan kismis. Jadi nanti boleh request kat Amy's Kitchen nak yang mana satu okay.


bread butter pudding dengan kismis.



Nanti akan dapat vanilla sos sekali jadi tuang je bila nak makan. Bila dah makan serius sedap patut la jadi best seller untuk Amy's Kitchen. Tak muak pun kalau makan banyak. I order yang ni dua bekas tau tak ! Boleh makan begitu sahaja ataupun nak lagi sedap boleh letak dalam peti. Nikmat letak dalam peti makan sejuk-sejuk.


Bagi I menu yang I order dari Amy's Kitchen semua sedap. Nanti memang nak order menu lain jugak. Dah sedap mesti la kena rasa semua menu kan. Harga pun boleh tahan murah dan berbaloi. Lagipun Amy's Kitchen buat free delivery je. Tak ada caj apa- apa bayar harga makanan je. Kalau duduk area Batu Gajah, Ipoh, Station 18 boleh la try order makanan dari Amy's Kitchen ni. Sure tak menyesal. Menyesal sebab order sikit jela, tak order banyak.


Selain itu kalau korang nak pek kecik ke, bungkusan lagi besar ke semua boleh bincang dengan Amy's Kitchen. Untuk jamuan atau kenduri kan. Apa-apa boleh bincang mesti Amy's Kitchen layan je sebab owner dia friendly. Jangan lupa order makanan anda di Amy's Kitchen, Instagram owner @amyhamid_official , ataupun Instagram business @amyskitchen_byamyhamid. Amy's Kitchen : 0174882943. Dengar cerita owner nak bukak cafe tak sabar nak serbu hahaha. Orang-orang Perak jangan lupa whatsapp Amy's Kitchen tanya diaorang ada buat delivery ke tempat anda ke tak. Rugi tak cuba makanan sedap, penghantaran percuma, menu banyak, murah dan berbaloi dari Amy's Kitchen.







Menu Hot dari Amy's Kitchen

Assalamualaikum and hai.




Siapa pernah try BK peel off nail polish ni? hahaha rasa kelakar pulak bila I nak update pasal nail polish ni. rasa macam budak-budak sikit. sebab excited ! BK peel off ni famous jugak laa dulu kan. sekarang pun I rasa famous lagi sebab bila I cari BK peel off ni secara online, ramai lagi yang jual dan banyak jugak feedback. Jadi masih ada permintaan.


Dulu time umur I 10, 11 tahun ada jugak mintak mama belikan nail polish yang biasa tu. serius mama belikan hahaha. I ingat lagi time tu dah nak raya jadi melaram la time raya dengan nail polish kahkahkah. siap beli sekali dengan nail polish remover semua satu set. Pakai dengan kakak sedara  bila balik kampung. Memang seronok kalau ingat balik.



I jumpa nail polish ni di Ipoh Parade. Time tu tujuan sebenar nak cari bahan buat biskut tapi tak ada. Dah jalan-jalan nampak pulak BK nail polish ni. Teruja sangat sebab susah nak jumpa BK nail polish yang banyak warna, banyak pilihan, tapi kat kedai tu satu rak penuh BK nail polish ! rambang mata nak pilih. Last-last I pilih warna hitam sebab memang dah lama nak nail polish hitam hihi dan warna favourite pink dengan glitter.

Tekstur dia jenis cair je. Lepas dah sapu kat kuku nanti  dia kering dan siap. Boleh acah-acah dah hahaha. Nanti nak solat ke nak makan je cabut je nail polis tu. Kikis dan tarik macam biasa. kalau ada warna dia sikit-sikit lagi boleh cuci dengan air atau dengan minyak. Tapi senang je nak cuci kalau tarik macam biasa pun dah okay.



Bahan-bahan bahasa cina jadi I tak faham. Tapi bahagian depan botol ni ada tulis water based. Dan I ada baca yang nail polish ni tak ada toksik dan sesuai untuk ibu mengandung. Harga yang I beli RM8 untuk satu botol. dua RM15. okay la kot kalau beli dengan online shop kena postage lagi haha


Sebenarnya ni kali ke dua I guna BK nail polish. Sebelum ni adik I pun ada beli sampai sekarang tak habis-habis lagi.



Ini yang nail polis warna hitam. Berkilat bila dah kering. Ada juga yang jenis matte I tengok kat online shop. Lawa sangat. Kena tambah koleksi lagi ni.


Yang ni bila I layerkan warna hitam dan warna pink glitter. Kalau warna pink saja pun cantik tapi tak ada gambar.


Korang pernah try tak BK nail polish ni atau nail polish yang lain ? I pakai nail polish ni pun kat rumah je haha. Risau jugak sebenarnya kalau kuku rosak ke sebab tu I jarang pakai dan kena rajin jaga kuku.

Ada lagi tak yang pakai BK peel off nail polish



Assalamualaikum & hai :)

yey bungkusan yang ditunggu-tunggu dah sampai. Excited betul tunggu bungkusan ni sebab I ambil masa yang lama sangat nak pilih. Sebenarnya ini merupakan bungkusan untuk #ProjekHadiahAiman. hahaha rasa macam tak ada kerja pulak buat hashtag macam tu. Majlis Tamat Latihan Aiman lagi beberapa hari je. dalam 12 hari lagi kot jadi I ingat nak hadiahkan dia something. Nak hadiah kan apa tu yang lama sangat nak buat pilihan. 

Macam-macam ig baju dah I follow. cuci mata tengok design, warna semua. Last-last Malead Tshirt jadi pilihan. I tau Malead Tshirt ni dari instagram Hairul Azreen. susah sebenarnya nak buat pilihan nak bagi hadiah apa kat lelaki. I dah la tak selalu bagi hadiah. Kalau bagi hadiah kat perempuan banyak jugak la pilihan. Nak beli kat Aiman bukan senang nak cari cita rasa yang dia bebetul suka. Ini pun I tak tau lagi Aiman berkenan ke tak.




I beli dua helai Tshirt Malead ni. satu warna hitam dan satu warna forest green. Yang hitam adalah dari Malead23 punya series dan yang hijau tu Malead Gold series. Malead Gold ni ada lagi dua pilihan warna, maroon dan black. sesungguhnya nak pilih warna pun buat I stress. Aiman dah banyak baju warna hitam ! Ni tambah lagi baju warna hitam hahaha.


 Tapi I suka warna hitam ni nampak maskulin kennn. Warna hijau ni pun cantik jugak. Disebabkan Aiman dah ada baju maroon jadi maroon tak payah, hitam berlambak pun tak payah tapi pilih warna hitam dari Malead23 ni sebab design cantik dan nampak ekslusif. Kalau nak buat sebagai hadiah pun okay sebab cantik dan harga berbaloi. Kain tshirt juga agak berkualiti, tak terlalu tebal atau terlalu nipis. Sesuai dengan cuaca Malaysia.





Untuk kedua-dua series baju ni ada saiz S hingga XL. memang sesuai untuk semua jenis bentuk badan hahaha. I pilih saiz S untuk Aiman. tapi bila I bandingkan saiz S ni dengan baju jenama lain saiz S jugak, agak besar sikit. Baju ni RM45 tidak termasuk postage. Untuk postage pula RM 10 semenanjung dan RM15 Sabah/Serawak.


Banyak lagi design lain dari Malead Tshirt ni bukan sahaja baju, cap, baby romper, hoodie dan macam-macam lagi. boleh singgah Instagram @ma.lead atau @Malead.catalog atau Whatsapp 0129007015. 




















Follow

Malead Tshirt | Leading comfort & style

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.