Movie Review : The Fate Of The Furious

Assalamualaikum and hai,





Maafkan review I yang dah ketinggalan zaman ni hahaha. I baru tengok cerita Fast8 ni dengan Aiman. Walaupun Aiman dah tengok dulu tapi kena jugak teman I tengok lagi sekali. Lepas ambil Aiman dari terminal terus plan nak tengok wayang pukul berapa. Nasib baik Aiman tak penat sangat baru lepas turun dari perjalanan jauh Perak-Johor Bahru haha tak penat ke?


Jadi dapat la tengok midnight movie. Kiteorang pilih GSC walaupun selalu tengok TGV Aeon Station 18 dekat dengan rumah. Saja tengok GSC sebab sebelum tu sempat jalan-jalan gerbang malam cari barang. Walaupun hari khamis ramai jugak yang tengok midnight movie dan ramai jugak yang tengok Fast8. Ramai-ramai tu baru nak tengok macam I ataupun dah ulang 2,3 kali haha.


Sebenarnya tak seronok tengok cerita Fast8 ni sebab I dah baca banyak sangat review ! Boleh kata I tunggu je scene-scene yang I dah pernah baca hahaha jadi macam tak surprise. Selalu nak tau cerita tu best ke tak I baca review sikit-sikit je sama ada di twitter atau blog tapi lama sangat nak tunggu Aiman balik, sempat baca berjuta review haha.


Fast8 sangat best ! Jalan cerita pun menarik dan mestila banyak surprise kan. Buat penonton tertanya-tanya apa jadi lepas ni. Mula-mula I ingat baby tu anak Dom and Letty tapi rupanyaaa... Kalau dah tengok tau la nanti. Tertanya-tanya jugak baby tu anak siapa sebab  comel sangat pandai berlakon. Geram je tengok. Lagi-lagi bila scene Deckard Shaw selamatkan baby tuu.So adorable.


Siapa yang tak tengok lagi kena tengok okay. I pun rasa nak tengok banyak kali. Part kapal selam perang yang besar meletup lepastu semua kawan-kawan si Dom ni hadangkan bagi api tak kena kat dia ' wowwww'. I suka sangat scene tu macam rasa perasaan persahabatan dan kekeluargaan dia. Dom kan pentingkan sangat semangat kekeluargaan ni, Scene yang mati hidup semula tu pun menarik. Kereta-kereta yang diaorang guna dan pandu lagi laa semua cantik-cantik terus berangan nak ada satu. Berangan jelaa...


Agak-agak ada tak lagi next episod Fast and Furious ni? Cipher yang hebat dalam hack benda-benda pun dah terlepas mesti ada episod lain kan. Cipher ni teror gila nau-nau bab hack ni kereta pun boleh jalan sendiri tapi geram jugak dengan dia jahat sungguh. Kalau yang belum tonton tu boleh tengok dulu trailer Fast8 kat bawah ni.










9 comments

  1. Makin teruja nak tengok tapi tak berkesempatan lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena tunggu masa lapang ke tu haha

      Delete
  2. Tak tengok lagi cerita ni dan tak rasa nak tengok sebab dah pernah follow series dia yang sebelum-sebelum ni huaaaa

    ReplyDelete
  3. I'm a Fast n Furious addict. Semua movie ikot dari awal.. paling sedih Fast7 :'(
    Fast 8 pon best ..


    New chapter of Being Me : http://ameridzuan.blogspot.my/2017/04/being-youngest-son.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. me too. aha setuju fast7 banyak kontroversi

      Delete
  4. Belum tengok lagi, baca review pun skip2 takut ada spoiler, hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha jangan baca kalau tak tengok lagi.bahaya nanti tak ada mood nak tengok haha

      Delete
  5. Best best best!! Siqah suka sangat! Rasa mesti ada sambung kan filem ni. Tak tahu bila nak habis. Hihi

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.